Woensdagmorgen Kegelclub

Woensdagmorgen Kegelclub

Opgericht 8 juni 1983

Al 36 jaar is er een dameskegelclub actief op de woensdagmorgen. Wij komen om 10:00 uur bijeen en spelen tot 12:30 uur. Twee maal per jaar lunchen wij gezamenlijk. Erg Gezellig.

Op dit moment hebben wij 12 leden. Deze leden zijn: Trudi Dekker, Marja Berkhoff, Ange Fransen, Mia Junger, Anne Kuylman, Tip Limpens, Joke Lijbers, Maria Moerenhout, Gerda de Regt, Ans Steeman, Wil Stegeman en Rita Uljee. We staan open voor nieuwe leden.

Kegelen is een sport die al tientallen jaren bestaat. Door het hele land bestaan er kegelclubs, puur voor de ontspanning en de kunst is (meestal) om zo goed mogelijk te gooien.  Kegelen is één van de weinige sporten die mensen in alle leeftijden kunnen spelen… en met meer bewegen blijven we langer fit, dat is nog een mooie bijkomstigheid…….

Natuurlijk gaan we allemaal (stiekem) voor een goede score, maar de gezelligheid blijft de boventoon voeren.”

Kegelen hoeft niet per sé als een mannensport beschouwd te worden. Er zijn in het land meer dames die kegelen, en wat dacht u van jonge dames of meiden die bowlen? Dat is vaak gecombineerd met een avond stappen al weer vele jaren usance.

 

Maar over ons: even een ochtend aan de slag met een bal op de lange baan, zo eenvoudig kan het zijn, maar dan……….  toch wel zwaar en hoe hou je die bal op de baan?

Gewoon even opletten hoe je de bal vast houdt! Ja, ja, maar dan…..?  Nou,  loop de eerste meter in de worp maar met de bal mee, dan gaat al een stuk beter. De geroutineerde speelsters helpen je wel op weg. Oh balen,  alweer een afloper.

Maar dan de vreugde als de bal tot aan de kegels komt en er ook nog een paar omgooit! Gelukt, het is gelukt! Zo doe je dat dus!

Na afloop een kopje koffie met lekkers,  even bijpraten. Sjee, ik voel me er goed bij!

Contact gegevens

Contactadres:              Mevr. Dekker, G.E.

Penningmeester:         Mevr. Uljee, R.

Secretaris:                   Mevr. Berkhoff, M.J.