De leesclub

Clubs Sociëteit Apeldoorn

De Leesclub: een culturele activiteit in de Sociëteit!

Gezien het succes van de eerste leesclub en het maximaal aantal deelnemers, is er inmiddels een tweede boekenclub gestart.
De leesclub is gestart in februari 2011. De formule van de leesclub: één keer per twee maanden samen eten en het over boeken te hebben. Doorgaans wordt in de Boschvijver gedineerd, maar het jaarlijkse uitstapje waarbij ook de verfilming van een besproken boek bekeken wordt, is een vast onderdeel van het jaarprogramma. Het gezamenlijk geselecteerde boek is bij voorkeur geschreven door een Nederlandse schrijver.

De thema’s aangaande de gelezen boeken die o.a. besproken worden zijn: Is er iets in het boek dat je heeft geraakt, zijn de personages goed uit de verf gekomen, wat is de rode draad van het verhaal etc. etc.
Kortom de bijeenkomsten leveren meestal zeer boeiende discussies op.

Contact gegevens

Als u zich wilt opgeven of meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met René van den Driesche via r.vandendriesche@saxion.nl of Nita Bosschart via nita.bosschart@bosschart.nl

Jaarlijks komt onze Leesclub een keer bijeen in Deventer om met elkaar een film te zien, meestal van een boek dat we gelezen hebben.
Zo ook deze keer op 11 september. We zagen “Karakter” gebaseerd op het boek van Bordewijk. Voor de meeste van onze leden was het dit keer wel heel lang geleden dat ze het boek lazen, maar juist daarom vielen de verschillen tussen boek en film weg.
Allen waren enthousiast en zeer onder de indruk van het thema.
En…..zoals altijd volgde een heerlijk diner in een gezellige ambiance met een vrolijk gezelschap.