Biljartclub “Sociëteit Apeldoorn”

Biljartclub “Sociëteit Apeldoorn”

De biljartclub is één van de oudste clubs binnen Sociëteit Apeldoorn. Vanaf de oprichting van Sociëteit Apeldoorn hebben leden gebiljart. Na de bouw van het huidige gebouw aan de Kerklaan 17 hebben er altijd drie biljart-wedstrijdtafels in de Koning Willem III-zaal of in de Groote Zaal gestaan.
De biljartclub bestaat uit een 16-tal leden die tweemaal per week aanwezig zijn om in onderlinge competitie uit te maken wie de jaarwinnaar is in de spelsoorten Libre, Bandstoten en Driebanden. Inmiddels is er een tweede biljartclub opgericht onder de naam “Krijt op tijd”; deze bestaat uit ongeveer 10 leden. In totaal telt de Sociëteit dus 26 biljarters.

Nieuwe leden zijn van harte welkom!
Tweemaal per jaar wordt de periode afgesloten met een gezelligheidsspel en een diner of barbecue met de partners van de leden. In de maand december wordt de finale Libre gespeeld.
De leden van biljartclub “Sociëteit Apeldoorn” spelen ook wedstrijden tegen andere sociëteiten; zo zijn de wedstrijden tegen Sociëteit Epe elk jaar weer hoogtepunten.
Tijdens de verbouwings-sluiting van het sociëteitsgebouw kan er niet in het gebouw worden gebiljart. Ook in ons tijdelijk onderkomen (restaurant “De Boschvijver”) zijn geen biljarttafels aanwezig. Daarom is onze biljartclub uitgeweken naar de biljartclub S.V. “Orderbos” en wordt er gespeeld op woensdag- en vrijdagochtend van 10 – 12 uur.
De andere biljartclub speelt zijn onderlinge wedstrijden bij café “Tapmarin” op donderdagmiddag van 16 – 18 uur.

Contact gegevens

Het bestuur van de biljartclub bestaat uit:

voorzitter: H.B.J. van der Lee – Rijsbergen e-mail: f2hleerijs@hetnet.nl
secretaris: H.D. Mammen e-mail: hdmammen@reinforce.nl
penningmeester: J.P.S. Moerenhout e-mail: hans.moerenhout1@gmail.com